contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Κάβο Ντόρο 08-09.06.2013: Beach Party on the Potami Beach










Highlights
>>beach camping
>>beach party

Στενό Καφηρέα ή αλλιώς Κάβο Ντόρο, the Notorious Cavo d’ Oro, το στενό φόβος και τρόμος του κάθε ναυτικού από τ’ αρχαία χρόνια με τον βράχο Αράπη σαν οβελία που στέκει πλάι στο ξυλοφάγο ακρωτήρι που κάνει ντόρο!
Ο κόλπος βαθύς, η άμμος χοντρή, πλατάνια all the way, ελάχιστα σπίτια, μία ταβέρνα και ένα ποτάμι που δροσίζει την καταγάλανη θάλασσα…. here  is the Combo d’ oro!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή…, όλα αρχίζουν στη Ραφήνα…

Briefing για ΟΛΟΥΣ
Σάββατο 8 Ιουνίου, 07.45 Συνάντηση Κεντρική Πλατεία Ραφήνας, σας μοιράζω τα κουπόνια για το πλοίο που φεύγει για Μαρμάρι
08:15 το πλοίο φεύγει....  και μετά από μία ώρα και κάτι, περίπου 09.30, στο Μαρμάρι

Briefing για τους ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ
Σάββατο 8 Ιουνίου , 09.30 στο Μαρμάρι… το comboBUS μας περιμένει και μας φορτώνει, πρώτη στάση μετά μια ώρα ο Πλατανιστός σε μια όαση πράσινου, πηγές, ένας καταρράκτης, ένα πέτρινο γεφύρι από το 1876 κ’ ένα μονοπάτι που παρέα με το ρέμα μας καταλήγει στην παραλία… Το comboBUS θα φροντίσει τα πράγματά μας μέχρι το τέλος καθώς και όσους βαρεθούν να περπατήσουν τα 4 αυτά εύκολα παραποτάμια χιλιόμετρα.

Briefing για τους ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ
 Σάββατο 8 Ιουνίου , 09.30 στο Μαρμάρι… το comboBUS περιμένει να φορτώσει ότι δε θέλουμε να κουβαλάμε στις πλάτες.
Η διαδρομή για την παραλία αθροίζει 43 χιλιόμετρα, τα τέσσερα τελευταία χώμα. Τα δέκα είναι καλή ανηφόρα, θα γκρινιάζατε αν δεν ήταν. Να μη τσιγκουνευτούμε το νερό, στη διαδρομή δεν έχει. Στον προορισμό θα περιμένουν τα πράγματά μας.
Χιλιομετρα 43 – Ωρες 4+  – Υψομετρικά Ανάβασης 1460 – Υψομετρικά Κατάβασης 1460 – ΒΔ2+/5 κυρίως λόγω της μίας ανηφόρας αλλά και της ζέστης

Θάλασσα, Αιγαίο, η Ανδρος απέναντι, τα πλοία πάνω κάτω, η άμμος χοντρή, η παραλία του Combo, σκηνές και sleeping bags στην άμμο ή κάτω απ’ τα πλατάνια, διαλέξτε, είναι πολλά!
Για το φαγητό θα μας ψήσει η ταβέρνα του Παναγιώτη, δίπλα στο ποτάμι και πάνω στη θάλασσα. Ο άνθρωπος ξέρει, έχει wc και λάστιχο για όλους ;)

PARTY on the Beach ***  SLEEP on the Beach

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Briefing για τους ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ
Κυριακή 9 Ιουνίου . Δυστυχώς είμαστε οι πρώτοι to hit the day, αλλά το αντάλλαγμα σπουδαίο. Ξεκινάμε νωρίς  για να απολαύσουμε τη διαδρομή , να χαρούμε τη βουτιά στη θάλασσα κατά μήκος και, όπως πάντα, να έχουμε το χρόνο μπροστά μας. Οι παραλίες της νότιας Εύβοιας, από τις ομορφότερες του Αιγαίου, διαδέχονται η μία την άλλη, πώς να αντισταθούμε…
10.00 αναχώρηση (αφήνουμε τα πράγματά μας πακεταρισμένα στην ταβέρνα του Παναγιώτη, απ’ εκεί θα τα παραλάβει το comboBUS για να μας τα γυρίσει στο Μαρμάρι.
Τα πρώτα 19 χιλιόμετρα χώμα, ένα συνεχές ασανσέρ στο παραλιακό ανάγλυφο της νοτιοανατολικής Εύβοιας με 800 υψομετρικά ανάβασης και άλλα τόσα κατάβασης. Στάσεις για μπάνιο κατά βούληση.
Στον οικισμό Μπούρος συναντάμε άσφαλτο που δεν αποχωριζόμαστε για άλλα 24 χιλιόμετρα μέχρι το Μαρμάρι… 
Χιλιομετρα συνολικά 42 – Ωρες 7 και κάτι παραπάνω για τα μπάνια  –Υψομετρικά Ανάβασης 1167 – Υψομετρικά Κατάβασης 1200 – ΒΔ2+/5 λόγω του χωμάτινου κομματιού.

Briefing για τους ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ
Κυριακή 9 Ιουνίου. Απολαμβάνουμε ύπνο στην παραλία, απολαμβάνουμε παραλία…
18.00 φορτώνουμε το comboBUS, ξεκίνημα επιστροφής για Μαρμάρι, μιάμιση ώρα δρόμος
19.30 συναντάμε τους επίπονους επίμονους ποδηλάτες

Briefing για ΟΛΟΥΣ
Κυριακή 9 Ιουνίου , 19.30 ενσωμάτωση πεζοπόρων και ποδηλάτων στο Μαρμάρι
20.30 το πλοίο φεύγει
21.30 πίσω στη Ραφήνα

Details για ΟΛΟΥΣ
Σάββατο 8 Ιουνίου 07.45 Συνάντηση στην Κεντρική Πλατεία Ραφήνας
Επιστροφή Κυριακή 9 Ιουνίου 21.30 στη Ραφήνα.

Κόστος Συμμετοχής €35, περιλαμβάνει:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια  - Τοπικό ComboBUS  για τη μεταφορά των πεζοπόρων -Μεταφορά σακιδίων και εξοπλισμού διανυκτέρευσης στην παραλία.

Οδηγίες κράτησης θέσης με προσωπικό μήνυμα, first come fisrt served.


Η πρόσβαση στη Ραφήνα γίνεται με δικά μας μέσα, ποδηλατικά ή με αυτοκίνητο. Υπάρχει ΚΤΕΛ που δέχεται και ποδήλατα. Εναλλακτικά με το γνωστό comboBUS+Τρέιλερ που θα ξεκινήσει στις 06.45 αυστηρά από ΡΟΥΦ το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου. Θα κάνει μία στάση στην Αγία Παρασκευή στις 07.15. Κόστος €9, θα πληρωθεί στο πούλμαν. Στην επιστροφή, το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου, θα μας περιμένει και πάλι, στη Ραφήνα, το comboBUS+τρέιλερ, για όποιους το προτιμήσουν.  Στάση στην Αγία Παρασκευή και τερματισμός στο Ρουφ. Κόστος €9, θα πληρωθεί στο πούλμαν. Το κόστος μειώνεται σε €15 για χρήση και στις δύο διαδρομές. Για να δρομολογηθεί το comboBUS+Τρέιλερ θα πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες συμμετοχές.

ΥΓ1: ερωτήσεις του τύπου "τι ποδήλατο να πάρω", "είναι δύσκολη η ανηφόρα", "έχει πέτρες το χώμα", "είναι κρύα η θάλασσα", κ.α.  θα τις απαντήσω μόνο με προσωπικά μηνύματα. Να σας προλάβω, το μαγιό επιτρέπεται.

ΥΓ2: για όποιους προτιμούν τους τοίχους από τα άστρα και το νυχτερινό ουρανό, υπάρχουν στην παραλία, λίγα μέτρα παραπέρα,  τα δέκα ενοικιαζόμενα δωμάτια του κυρίου Κώστα, μιλήστε μαζί του για τα σχετικά. Θα τον βρείτε στο 6974311068.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου