contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Trek 01.04.2012: Αρχαίοι Μυκηναϊκοί Δρόμοι (πεζοπορική)

Προσύμνη – Μυκήνες - Στεφάνι



Η περιοχή του Αργολικού κάμπου με τις εύφορες κοιλάδες συνορεύει από παντού με το περίφημο ανάκτορο των Μυκηνών. Από ότι φαίνεται είχε ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της ακρόπολης όπως προκύπτει από τα υπολείμματα των αρχαίων μυκηναϊκών δρόμων που με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων, σχηματίζουν το καλύτερο διατηρητέο οδικό δίκτυο της Μυκηναϊκής εποχής και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα των Μυκηναίων.

Εμείς…
Θα βρούμε και θα περπατήσουμε την άγνωστη στους πολλούς αρχαία Προσύμνια οδό, που κατασκευάστηκε στα 1300 π.Χ. για την γρήγορη, άνετη και ασφαλή μεταφορά του λαδιού, του κρασιού, του σταριού και των κτηνοτροφικών προϊόντων από τα βοσκοτόπια και τις πεδιάδες της Πρόσυμνας και των γύρω περιοχών.
Η διαδρομή μας είναι εύκολη, χαραγμένη πάνω στα αρχαία καλντερίμια, τα έργα αντιστήριξης, τις γέφυρες, το οικοδομικό υλικό των οποίων είναι ο τοπικός ασβεστόλιθος, κομμένος πρόχειρα σε ογκόλιθους κυκλώπειων διαστάσεων! Θα περπατήσουμε σε απέραντους ελαιώνες, που έρχονται από τα αρχαία χρόνια και μέσα τους εξακολουθούν να κρύβουν πολλούς άγνωστους μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους.

Υψομετρικά ανάβασης : 400 μέτρα (περίπου)
Υψομετρικά κατάβασης: 350 μέτρα (περίπου)
Μέγιστο υψόμετρο: 450 μέτρα (περίπου)
Μήκος διαδρομής: 14 χιλιόμετρα (περίπου)
Βαθμός δυσκολίας : 2/5
Διάρκεια: 5 ώρες (περίπου)

Tips
Κυριακή 1 Απριλίου
Αναχώρηση στις 08:00 (αυστηρά) από το Σταθμό Προαστιακού ΡΟΥΦ.
08:15 στάση Λεωφ.Αθηνών και Θηβών, έξω από AlexPack
http://g.co/maps/4ta8s
Επιστροφή στην Αθήνα πριν τις 9μμ
Κόστος συμμετοχής €20, περιλαμβάνει οργάνωση και μετακινήσεις
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 30
Οδηγίες οριστικοποίησης συμμετοχής με προσωπικό μήνυμα, οπότε δηλώστε έγκαιρα… first come first served

*Εάν υπάρξει χρόνος στο τέλος της βόλτας θα σταματήσουμε στο πετρόχτιστο χωριό Στεφάνι, που από τα 850 μέτρα του να επιβλέπει τις καλλιέργειες και τα αρχαία οδικά περάσματα…, εκεί κρύβεται μία έκπληξη, «Βελανιδιά» τη λένε, για όσους προτιμήσουν να μη φέρουν το σαντουϊτσάκι τους από το σπίτι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου