contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Ride & Trek 13-16.04.2012: ΝΕΣΤΟΣ river & the ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ waterfalls

Τοξότες - Νέστος - Ξάνθη - Λειβαδίτης - Πομακοχώρια








Οι ντόπιοι το αποκαλούν «ποτάμι της ζωής» και δεν έχουν άδικο. Η μαγευτική του πορεία λειτουργεί σαν ελιξήριο για κάθε οδοιπόρο!
Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσεις, το πανόραμα των μαιανδρισμών του σε συναρπάζει!
Στο "Αισθητικό Δάσος" του Νέστου και της γύρω περιοχής, θα γευτούμε τέσσερις μέρες γεμάτες με εναλλακτικές δραστηριότητες!!!!!!
Θα απολαύσουμε το ποτάμι περπατώντας δίπλα σε αυτό πάνω στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6, ή διασχίζοντας το με κανό (προαιρετικά).
Θα ζήσουμε πλάι του!!!
Με τα ποδήλατα θα επισκεφθούμε το Δέλτα του Νέστου, την Ξάνθη και τα Πομακοχώρια, τις Τουρκικές απομονωμένες μειονότητες.
Το comboπούλμαν θα μας μεταφέρει στην οροσειρά της Ροδόπης, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων -περίπου 35 μέτρα- ο "Λειβαδίτης", που θα προσεγγίσουμε με τα πόδια και με το ποδήλατο!
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι υπέροχη, επειδή η βλάστηση σε αυτά τα μέρη είναι πολύ πυκνή και η παρουσία του ανθρώπου δεν έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή προς το παρόν...
H comboσημαία μας θα στηθεί έξω από το αρχηγείο μας στους Τοξότες, όπου θα φιλοξενηθούν ΜΟΝΟ 54 άτομα!
Τα πάρτυ βέβαια δεν θα λείψουν! Αυτή την φορά με τις ευλογίες του ξενοδοχείου, αφού μας δίνουν free pass για τρελό κέφι. Και η μουσική δική μας… αρχίστε να καίτε σιντάκια!!!!!!!

Λίγα παραπάνω..
Μ. Παρασκευή
Ποδηλατάδα στο δέλτα του Νέστου (25χλμ o/w) για bird watching με κατάληξη στη Ξάνθη για Επιτάφιο και φαγητό.
το comboBUS θα δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν και οι μη ποδηλάτες ή οι κουρασμένοι ποδηλάτες.
Μ. Σάββατο
Περπατάμε το μονοπάτι Ε6 παράλληλα με το ποτάμι μέχρι τα Λιβερά και επιστροφή με τρένο ή από τα ίδια. Πορεία εύκολη. Χιλιόμετρα 11 o/w.
Εναλλακτικά ανεβαίνουμε με το τραίνο που διακλαδίζεται μαζί με το Νέστο μέχρι τη Σταυρούπολη και κατεβαίνουμε το ποτάμι με κανό. Αυτό σε συνεργασία με την Riverland που μας παρέχει τα κανό το ρουχισμό τους οδηγούς και τα απαραίτητα snacks στις δύο στάσεις. Ωρες περίπου 6.
Ανάσταση στους Τοξότες. Φαγητό στο ξενοδοχείο. Για το Party τα είπαμε και παραπάνω!
Κυριακή του Πάσχα
Το comboBUS θα μας πάει στο δάσος της Ροδόπης και στον καταρράκτη του Λειβαδίτη. Δύο ομάδες για περπάτημα και για ποδήλατο. Επιστρέφουμε από τα Πομακοχώρια. Το απογευματινό φαγητό θα είναι Πασχαλινό.
Δευτέρα
Ημέρα επιστροφής. Θα ξεκινήσουμε σχετικά νωρίς για να κάνουμε δύο, ίσως τρεις, μεγάλες στάσεις. Η μία στην Καβάλα, τις άλλες τις σκεφτόμαστε….

Tips
Μεγάλη Παρασκευή 00:00: αναχώρηση από προαστιακό Ρούφ, ελάτε έγκαιρα για να φορτώσουμε ποδήλατα. Το ταξίδι θα διαρκέσει παραπάνω από 8 ώρες.
Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με μπάνιο στο ξενοδοχείο Φιλοξένια, χωριό Τοξότες
Οι Τοξότες απέχουν 10χλμ από τη Ξάνθη, 1χλμ από το σταθμό του τρένου (απ’ όπου ξεκινάει και το Ε6) και 500μ από την κοιλάδα του Νέστου. Το χωριό έχει mini market και σουβλάκια και λίγο παραπέρα παραποτάμια ταβέρνα.
Κόστος εκδρομής €155, περιλαμβάνει όλες τις μετακινήσεις και την υποστήριξη του comboBUS, μεταφορά ποδηλάτων, τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα με πρωινό, την οργάνωση της εκδρομής και... T-Shirt σχεδιασμένο από γνωστό designer. Extra χρέωση €35 για τη δραστηριότητα με τη Riverland (τρένο-κανό)

Links
http://www.filoxenia.xan.gr/
http://www.riverland.gr/
http://www.youtube.com/watch?v=Rub0bnhuSLw
http://www.youtube.com/watch?v=QgqLgRzxxnM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OmtP_T8R8MU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=acdHgKWzSZo&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου