contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Trek & Hot Bath 13.10.2013: Μονοπάτι Σιδηροδρομικών & Πηγές Δαμάστας















Highlights
>>πεζοπορία παράλληλα με τις γραμμές του τρένου σε γέφυρες και σε στοές
>>υπαίθρια θερμά λουτρά στη Δαμάστα
>>πικ νικ

«Στο μονοπάτι των Σιδηροδρομικών», μια μαγευτική διαδρομή πάνω από το φαράγγι του Ασωπού με τις σπηλιές τις γέφυρες και τα πέτρινα αρχιτεκτονικά της σιδηροδρομικής γραμμής στα στόμια των γαλαριών και των μικρών ρεμάτων.
Θα διασχίσουμε το χτιστό μονοπάτι από τη γέφυρα Ασωπού έως τον σιδηροδρομικό σταθμό Ασωπού. Το μονοπάτι χαράχτηκε από τους εργάτες που κατασκεύαζαν την γραμμή στις αρχές του προηγούμενου αιώνα (1904) για τη μεταφορά υλικών.
Το Φαράγγι του Ασωπού είναι γνωστό και ως πέρασμα του Εφιάλτη, αφού απ’ αυτή την περιοχή ο Εφιάλτης οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα των Σπαρτιατών, που είχαν παραταχθεί στις Θερμοπύλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου