contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Ride & Trek 02.12.2012: Κνημίδα.. η άγνωστη

 











Από τη μία η θάλασσα του Ευβοϊκού από την άλλη ο Βοιωτικός κάμπος, στη μέση η Κνημίδα, Μπόκλωνα το παλιό της όνομα. Ο ορεινός όγκος που προσπερνάμε αδιάφορα στην κάθε μας ανεβασιά προς κεντρική και βόρεια Ελλάδα, πάμε να γευτούμε τις ομορφιές που κρύβει..

Ποδήλατο mtb ή trekking σε επαρχιακούς χωματόδρομους και μονοπάτια, ΒΔ1+
Πεζοπορία σε μονοπάτι, ΒΔ1
Φαγητό σε ξέφωτο στο δάσος με οτι φέρουμε απ'το σπίτι. Το COMBO θα φροντίσει για σουβλάκια και λουκάνικα στα κάρβουνα


>λίγα λόγια για τους Ποδηλάτες:
Ποδηλατούμε αρχικά στο παλιό Εθνικό Δρόμο και αφού διασχίσουμε το παραδοσιακό Ελαιώνα του Αγίου Κων/νου και περάσουμε από τον οικισμό Λογγό φτάνουμε στη παραλία της Γιαννιτσάρενας. Από εκεί ανάβαση ως τους πρόποδες της Βαλακατούσας. Ανάβαση από δασικούς δρόμους έως το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά και το διάσελο της Αγίας Παρασκευής, θέση Κούκος. Στη συνέχεια ανάβαση έως τη κορυφή Προφήτης Ηλίας Γουλεμίου. Επιστροφή στο διάσελο και πλέον ακολουθούμε δασικό δρόμο που τραβερσάρει τη πλαγιά έως το χείλος του φαραγγιού των Στενών Γκρεμνών. Κατηφορίζουμε στη θέση αναψυχής Παναγιά Βλογιά. Στάση στον όμορφο αυτό τόπο για φαγητό και συνεχίζουμε έως το παράδρομο του ΠΑΘΕ, που ακολουθούμε έως τον Άγιο Κων/νο.
Μέτρια διαδρομή ενδείκνυται για ποδηλάτες με καλή φυσική κατάσταση.
Β.Δ.2 - Ω.Π.5 -Υ.Δ.750μ.- Μήκος 35χλμ

>λίγα λόγια για τους Πεζοπόρους:
Θα μετακινηθούμε με το comboBUS έως τη περιοχή Παναγιά Βλογιάς Αγίου Κων/νου. Από εκεί θα περπατήσουμε σε μονοπάτι έως τα χαλάσματα του Ενετικού κάστρου και στη συνέχεια σε δασικούς δρόμους που κινούνται σε πλούσιο δάσος. Θα επιστρέψουμε από άλλη διαδρομή στη περιοχή Βλογιάς για φαγητό και συνάντηση με τους ποδηλάτες.
Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για αρχαρίους. Β.Δ.1-Ω.Π.4-Υ.Δ.400μ.

>πολλά λόγια για Ολους:
Αναχώρηση Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012
07.00 σταθμός προαστιακού ΡΟΥΦ. Ελάτε μισή ώρα νωρίτερα να φορτώσουμε ποδήλατα.
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο €25. Περιλαμβάνει μετακίνηση με το comboBus, μεταφορά ποδηλάτων, διόδια, σουβλάκια, λουκάνικα, ψωμί, και "επαγγελματία" ψήστη. Δεν περιλαμβάνει ποτά. Ο καθένας να φέρει το ποτήρι το πιάτο και το μαχαιροπήρουνό του. Το Combo θα φέρει σακούλες για να μη μείνει πίσω τίποτα που θα θυμίζει το πέρασμά μας. Κάθε συνεισφορά σε είδος ευπρόσδεκτη.
Επιστροφή Αθήνα πριν τις 10μμ

Tip
Φέρτε μαγιό και πετσέτα, στο τέλος -εάν μας παίρνει ο χρόνος- χαλαρωτικό μπάνιο στις καλλυντικές πηγές Κουνιαβίτη.

Η εκδρομή συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο ΠΡΟΒΟμάστορες, που δραστηριοποιείται έντονα στη Φθιώτιδα και τις γύρω περιοχές.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφετε ότι το παλιό όνομα της Κνημίδας ήταν "Μπόκλωνα". Όχι βέβαια! Το παλιό, το αρχαίο (πιο παλιό από το αρχαίο δεν υπάρχει!) ήταν Κνημίς εξού και οι κάτοικοι ονομάζονταν Επικνημίδιοι Λοκροί. Το "Μπόκλωνα" είναι κατάλοιπο των μεταναστεύσεων σλαβικών πληθυσμών στην περιοχή, γύρω στο 700 ΜΕΤΑ Χριστόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή