contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Ride 25.03.2012: Ακροναυπλία το ισχυρό κάστρο Ναύπλιο η ερωτική πόλη

Επίδαυρος – Αρχαίο Θέατρο – Λιγουριό – Ναύπλιο* 
Ακροναυπλία ή Ιτς Καλέ, το μέσα κάστρο, όπως το ονόμαζαν οι Τούρκοι που μέχρι τις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 συνέχιζαν τις επισκευές, τις νέες κατασκευές, τις ενισχύσεις. Δεν τις χάρηκαν πολύ, λίγους μήνες μόνο…
Τη νύχτα εκείνη οι Έλληνες καταλαμβάνουν το Παλαμήδι και με τα κανόνια αυτού άρχισαν να κανονιοβολούν την Ακροναυπλία…. ήταν θέμα χρόνου.
…η συνέχεια γνωστή, Κολοκοτρώνης, Καποδίστριας, Οθωνας...

Θα ενώσουμε τις δύο θάλασσες και τις δυο ιστορίες που στην ουσία είναι μία, της Ελλάδας. Θα ανηφορίσουμε την Επίδαυρο για το Αρχαίο Θέατρο μέσα από τους απέραντους ελαιώνες στις παρυφές του Αραχναίου και της Τραπεζώνας, θα περάσουμε τα χάνια μετά το Λιγουριό για να φτάσουμε στο Ναύπλιο, την, κατά τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, γραφική πόλη, όμορφη και γοητευτική. Εμείς τη λέμε ερωτική γιατί εδώ γεννιούνται μεγάλοι έρωτες και ζωντανεύουν σβησμένα πάθη. Την ίδρυσε βλέπεις ο Ναύπλιος, όμορφος νέος, γιος του Ποσειδώνα, με μάτια καταγάλανα σαν τη Θάλασσα, και τη μπόλιασε με τον ερωτισμό του.

Η διαδρομή..
Απόσταση 50 χιλιόμετρα, όλα άσφαλτος
Υψομετρικά Ανάβασης 600 μέτρα (περίπου)
Υψομετρικά Κατάβασης 600 μέτρα (περίπου)
Βαθμός Δυσκολίας 3 στα 5 – Ωρες 5 (περίπου)

Τα πρώτα 15 χιλιόμετρα εμπεριέχουν σχεδόν όλες τις υψομετρικές δυσκολίες της διαδρομής, προς τούτο και ο βαθμός δυσκολίας. Το comboBUS θα ακολουθεί σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα για να μας στηρίξει.

Από το Ναύπλιο θα κάνουμε τοπική πανέμορφη βόλτα στον Καραθώνα. Χιλιόμετρα 8 με την επιστροφή από χωμάτινο παραλιακό καλντερίμι. Η βόλτα αυτή είναι προαιρετική.

Tips..
Κυριακή 25 Μαρτίου
Αναχώρηση στις 07:30 (αυστηρά) από το Σταθμό Προαστιακού ΡΟΥΦ.
Επιστροφή στην Αθήνα πριν τις 21:00
Κόστος συμμετοχής €25, περιλαμβάνει οργάνωση, τρέιλερ και μετακινήσεις

*Είναι η τέταρτη εκδρομή που πάει το Combo Ναύπλιο, όλες με πρόσβαση απ’ άλλους δρόμους αλλά όλες με τον τρόπο του Combo Ride. Εχουμε και άλλες στο συρτάρι, you stay tuned!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου