contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Ride & Trek 28-30.10.2011: Βόρεια Άγραφα – Λίμνη Πλαστήρα

Λίμνη Ταυρωπού και γύρω Κορφές (προϋπόθεση πάνω από 2000μ)

 


  






















 


«ο δρόμος είναι ήδη στενός χωμάτινος νεροφαγωμένος, κυριολεκτικά κρεμασμένος κάτω από την άγρια κορφή του Καταρραχιά…» διάλεξα αυτή τη κορφή των Αγράφων γιατί με αγριεύει τ’ όνομά της, δε ξέρω γιατί αφού δεν είναι μόνη, πάνω από τα 2000 μέτρα τη συντροφεύουν άλλες πέντε, τόσο κοντά που θέλω να τις πιάσω όλες με το χέρι. Από κάτω η λίμνη, οροπέδιο πριν φράξει ο Πλαστήρας την έξοδο του Ταυρωπού πολλαπλασιάζοντας την απόδοση της κα...λλιεργήσιμης γης και δημιουργώντας, παρά τη θέλησή του, το τουριστικό ανάπτυγμα της γνωστής Λίμνης Πλαστήρα ή της άγνωστης Λίμνης Ταυρωπού!
…εμείς θα νιώθουμε την ύπαρξή της από το Ορειβατικό Καταφύγιο Αφράφων, θα περιπλανηθούμε στους ορεινούς όγκους που της κρύβουν τον ήλιο, θα βραχούμε στους χειμάρους που της προσφέρουν το νερό τους. Το καταφύγιο χτισμένο στα 1550 μέτρα θα είναι η έδρα μας και το ορμητήριό μας. Μεταξύ μας... έχει μπάνια, ζεστά νερά, εστιατόριο, κουκέτες, μην το πείτε σε κανέναν αλλά φέρτε το sleeping bag σας … To ComboΠούλμαν θα μας αφήσει, το μεσημεράκι της Παρασκευής, 300 μέτρα πριν την πόρτα του, μέχρι εκεί έφτασε η άσφαλτος πέρσι αλλά από εκεί και πέρα αρχίζουν τα ωραία….. με την εγγύηση του Combo Ride!

Το Σάββατο χωρίζουμε σε δύο ομάδες:
- Combo Ride: 35 χιλιόμετρα στον ορεινό όγκο των Αγράφων. Όλο χώμα.
- Combo Trekking: ανάβαση σε μία από τις κοντινές κορφές, μάλλον στο Βουτσικάκι (2152μ).

Κυριακή: κατεβαίνουμε στη Λίμνη με πόδια ή ποδήλατα, αφού φορτώσουμε το ComboΠούλμαν με σακίδια και άλλα βάρη. Περιήγηση, βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στην Αθήνα κατά τις 10μμ.

Οι τελικές επιλογές των διαδρομών θα εξαρτηθούν από τον καιρό, αλλά έσω έτοιμοι!
Ο εξοπλισμός μας, ποδηλατικός ή ορειβατικός, να είναι χειμερινός μιας και θα κινηθούμε σε υποαλπικά υψόμετρα.

09:00 σταθμός προαστιακού Ρουφ, άμεση αναχώρηση
Κόστος συμμετοχής €90 περιλαμβάνει μετακίνηση, διαμονή και οτι άλλο αθέατο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 45 (θα τον τηρήσουμε), μέγιστος 50
Οδηγίες οριστικοποίησης συμμετοχής με προσωπικό μήνυμα, οπότε δηλώστε έγκαιρα… first 

 come first served


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου