contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo River Trekking 26.05.2013: Φαράγγι Στροπώνων-Χιλιαδού







Highlights
>>πεζοπορία μέσα σε πυκνή βλάστηση
>>περάσματα από τη μια όχθη στην άλλη
>>κατάληξη στην παραλία της Χιλιαδούς, ώρα για μπάνιο

Το ποτάμι θα χρειαστεί να το περνάμε συνεχώς, από τη μια όχθη στην άλλη, ψάχνοντας για βατά σημεία, κινούμαστε στην κοίτη του, μιας και δεν υπάρχει συγκεκριμένο μονοπάτι, κάτω από τη σκιά αιωνόβιων πλατάνων.
Μετά από 4,5 ώρες σταθερά κατηφορικής πορείας βγαίνουμε στη γραφική παραλία της Χιλιαδούς…μοναδική για κολύμπι.
Οι Στρόπωνες είναι ένα μικρό χωριό λίγο μετά τη Στενή, ανάμεσα στη Δίρφυ και το Ξεροβούνι. Το φαράγγι ξεκινάει λίγο μετά την κεντρική πλατεία…

Briefing
Το ποτάμι είναι ρηχό, τα πατήματά μας, στα περάσματα, είναι σε πέτρες και κορμούς με καμία τεχνική δυσκολία ή χρήση άλλων μέσων. Χρόνο θα έχουμε πολύ για να περνάμε σιγά και ήσυχα, όλοι.
Απόσταση 10 χιλιόμετρα
Ωρες Πορείας 4,5
Μέγιστο Υψόμετρο 340μ
Ελάχιστο Υψόμετρο 7μ
Υψομετρικά Ανάβασης 27μ
Υψομετρικά Κατάβασης 355μ
Βαθμός Δυσκολίας 1/7 (κατάλληλη και για αρχάριους)
Βαθμοί Δυσκολίας Πεζοπορικών Διαδρομών:
http://www.facebook.com/groups/comboride/doc/10151012704541791/

Μη ξεχνάτε τα απαραίτητα αξεσουάρ καλοκαιρινής πεζοπορίας [άνετο και δροσερό  παντελόνι ή σορτς, ελαφρύ πουκάμισο προτιμότερο του βαμβακερού t-shirt εκτός αν είναι combo, καπέλο, αντηλιακό, πολύ νερό] καθώς επίσης και τα πρόσθετα αξεσουάρ παραλίας [μαγιό, πετσέτα,…. τις ρακέτες δεν πειράζει να τις ξεχάσουμε σπίτι αποφεύγοντας και το πρόσθετο βάρος]
**Φορέστε παπούτσια που δε θα σας νοιάξει να βραχούν και φέρτε δεύτερα και στεγνές κάλτσες για μετά

ComboSchedule
Κυριακή 26 Μαίου
07:45 σταθμός Προαστιακού Ρουφ, άμεση αναχώρηση με το comboBUS
08:00 στάση Κηφισιά (απέναντι από Λαϊνόπουλο)
Κόστος συμμετοχής €20 περιλαμβάνει μετακινήσεις, διόδια, έξοδα οδηγού.
Επιστροφή στην Αθήνα πριν στις 10μμ
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 50
Οδηγίες κράτησης θέσης με προσωπικό μήνυμα, first come fisrt served.

Combo ΜΤΒ 19.05.2013: Full Action MTB @ Κεντρική Εύβοια








Highlights
>>εύκολη διαδρομή mountain bike για όλους
>>δύσκολη διαδρομή mountain bike για τους πιο μυημένους
>>κατάληξη όλων στην παραλία Πολιτικών και η θάλασσα θα έχει ζεστάνει

Η διαδρομή ξεκινάει ανατολικά από το όρος Κανδύλι, τον κατακόρυφο όγκο που σκιάζει την κεντρική Εύβοια με τρεις κορφές πάνω από 1200 μέτρα, κυλάει παράλληλα με τον Κηρέα ποταμό ανάμεσα σε δάση από πλατάνια και μαύρης ελάτης, ακολουθεί την κοίτη της Αλεπότρυπας, ανηφορίζει στα παλιά, πλέον, μεταλλεία της Λάρκο, ακολουθεί τον ταινιόδρομο (!) που πάνω του φορτώνανε τα μεταλλεύματα, και καταλήγει μετά από ελάχιστα ασφάλτινα χιλιόμετρα στην παραλία Πολιτικών. Ο Μάιος έχει φτάσει στη μέση, η θάλασσα έχει ζεστάνει..το μαγιό στην τσάντα

Briefing για τους ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ
Μεγαλη διαδρομή με αρκετές υψομετρικές εναλλαγές και κάποια τεχνικά κομμάτια. Πορεία αποκλειστικά μέσα από αγροτικούς δρόμους και λίγα μονοπάτια. 90% χώμα.
Ποδήλατα mtb και trekking
χιλιόμετρα 46
ώρες μέχρι 6
υψομετρικά Ανάβασης 1600
υψομετρικά Κατάβασης 1770
ελάχιστο Υψόμετρο 0
μέγιστο Υψόμετρο 660
υψόμετρο Εκκίνησης 140
υψόμετρο Τερματισμού 0
Overall Βαθμός Δυσκολίας 3+/5
Στο 23ο χιλιόμετρο της διαδρομής θα ενσωματωθούμε με τους Rookies.
Μεγαλύτερη δυσκολία θα συναντήσουμε λίγο μετά το ξεκίνημα και μέχρι το 5ο χιλιόμετρο όπου θα έχουμε ανάβαση 270 μέτρων, καθώς και για άλλα 6 χιλιόμετρα, από το 20ο μέχρι το 26ο που θα ανέβουμε 400 μέτρα.

Briefing για τους ROOKIES
Διαδρομή εύκολη για όλους δίχως τεχνικά κομμάτια. Ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο χώμα και να εξοικειωθούν με την ποδηλασία βουνού. Στη διάρκεια θα παρέχονται συμβουλές για βελτίωση τεχνικής και αυτοπεποίθησης στο χώμα. Θα κινηθούμε σαν ομάδα, κανείς δε θα μένει πίσω. 80% χώμα.
Ποδήλατα mtb και trekking
Χιλιόμετρα 28
Ωρες μέχρι 6
Υψομετρικά Ανάβασης 720
Υψομετρικά Κατάβασης 990
Ελάχιστο Υψόμετρο 0
Μέγιστο Υψόμετρο 660
Υψόμετρο Εκκίνησης 270
Υψόμετρο Τερματισμού 0
Overall Βαθμός Δυσκολίας 1+/5
Διαδρομή εύκολη για όλους. Στο τέλος του πρώτου χιλιομέτρου ανηφορίζει σταδιακά από τα 250 στα 420 μέτρα ενώ από το 4ο μέχρι το 7ο ανεβαίνουμε 180 μέτρα.

ComboSCHEDULE
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Μαίου 2013
07:30 Αυστηρή Αναχώρηση του comboBUS από σταθμό προαστιακού Ρουφ. Οι ποδηλάτες να είναι εκεί από τις 06:45
Επιστροφή στην Αθήνα πριν τις 10 το βράδυ.

Κόστος Συμμετοχής €25. Περιλαμβάνει μετακινήσεις, διόδια, μεταφορά ποδηλάτων με τρέιλερ, έξοδα οδηγού.
Οδηγίες κράτησης θέσης με προσωπικό μήνυμα, first come fisrt served.

Combo Trek 02-06.05.2013: Δυτικό Ζαγόρι-Δρακόλιμνη-Φαράγγι Βίκου

ΠΑΣΧΑ Highlights 
ΕΝΑ ΦΑΡΑΓΓΙ, ΜΙΑ ΑΛΠΙΚΗ ΛΙΜΝΗ, ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΠΙΩΝ
Πεζοπορία στη Δρακόλιμνη της Τύμφης - Ανάβαση στη Γκαμήλα -
Διάσχιση Φαραγγιού του Βίκου






Δρακόλιμνη
Βοϊδομάτης
Ο Σμόλικας από το καταφύγιο!
Η θέα της Τύμφης και της Αστράκας από την Αρίστη!
Η Αστράκα από το Πάπιγκο!
Αστράκα

Γέφυρα Αρίστης, Βοϊδομάτης!
πηγές Βοϊδομάτη

Βοϊδομάτης

Φαράγγι Βίκου

Ανηφορίζοντας προς το καταφύγιο της Αστράκας!
Το εκκλησάκι της Παναγίας στις πηγές του Βοϊδομάτη!
Αλπικός Τρίτωνας
Τhe T-shirt







Τα γαλάζια νερά των ποταμών, τα κάθετα τοιχώματα των φαραγγιών, οι γύρω βουνοκορφές πάνω από 2000μ, τα ασβεστολιθικά πετρώματα που σχηματίζουν παράξενους πύργους, τα δάση οξιάς, δρυός, ανακατεμένα με μαυρόπευκο και ελάτη, τα γυμνά αλπικά λιβάδια με εκατομμύρια αγριολούλουδα, η αλπική λίμνη στα 2050μ με άκακους δράκους triturus alpestris για μόνιμους κατοίκους, δύο ψηλές κορφές, ένα καταφύγιο και 46 πανέμορφα χωριά, όλα αυτά στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Οι λέξεις που έχουμε ακούσει, Βίκος, Αωός, Βοϊδομάτης, Πάπιγκο, Τύμφη, Αστράκα, Δρακόλιμνη, Γκαμήλα, Ζαγόρια, σε αυτό το Combo θα γίνουν τόποι που θα δούμε!


Με ορμητήριο το προστατευόμενο πέτρινο πανέμορφο Μονοδένδρι, χτισμένο σχεδόν πάνω στην κόψη της χαράδρας του Βίκου, θα εμπλουτίσουμε τα Πασχαλινά μας έθιμα με δύο σημαντικές μας δράσεις…
…διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου και ανάβαση στο καταφύγιο της Αστράκας και στη Δρακόλιμνη της Τύμφης…

Αναχώρηση το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Διαμονή σε πολυτελείς (ξέρω δε μας ταιριάζει αλλά δε βρίσκω άλλους!) ξενώνες στο Μονοδένδρι. Επιτάφιος, Ανάσταση και Πάσχα στο χωριό. Επιστροφή Δευτέρα του Πάσχα, κουρασμένοι και ανανεωμένοι, με μία βαλίτσα εικόνες και άλλη μία εμπειρίες, the Combo way.

>>Briefing
Μεγάλη Πέμπτη, 23:00 αναχώρηση από Ρουφ.
Αφιξη νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, τακτοποίηση στους ξενώνες, συζήτηση για τον Εθνικό Δρυμό και πρώτη γνωριμία με το χώρο, επίσκεψη στο φαράγγι από ψηλά, μικρή πεζοπορική βόλτα για Επιτάφιο στη κοντινή Βίτσα.
Μεγάλο Σάββατο, πρωινή προώθηση με το comboBus στο Πάπιγκο και ανάβαση στο καταφύγιο της Αστράκας (7χλμ, 3,5 ώρες, υψομετρική διαφορά 1000μ). Οσοι επιθυμούν επιστρέφουν από το ίδιο μονοπάτι στο Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, χωριά με τεράστιο ενδιαφέρον. Οι υπόλοιποι, οι αμετανόητοι δηλαδή, ανεβαίνουν το ζόρικο μονοπάτι για τη Δρακόλιμνη* της Τύμφης (3χλμ, 1,5-2 ώρες, υψομετρική διαφορά 150μ). Επιστροφή στο Πάπιγκο, ενσωμάτωση με τους υπόλοιπους και επιστροφή στο Μονοδένδρι. Ξεκούραση και αναμονή για την ανάσταση.
Κυριακή του Πάσχα, από την κεντρική πλατεία στο Μονοδένδρι, ξεκινάει το μονοπάτι που θα μας κατεβάσει στη χαράδρα, τη γνωστή σαν φαράγγι του Βίκου. Πορεία παράλληλη με το ποτάμι, το Βοϊδομάτη. Φτάνουμε στις πηγές** του και ανηφορίζουμε το απότομο καλντερίμι για το χωριό του Βίκου. (12χλμ, 7 ώρες, υψομετρικά ανάβασης 500μ). Από εκεί θα μας μαζέψει το πούλμαν για φαγητό σε κοντινό χωριό. Οσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν επτά ώρες θα μας περιμένουν στο Βίκο με το πούλμαν αφού πρώτα έχουν περπατήσει το γεφύρι της Αρίστης και έχουν πάρει μία δόση απ' το παγωμένο ποτάμι που περνάει από κάτω.
Δευτέρα του Πάσχα, επιστροφή :( στην Αθήνα (11μμ) με μία μεγάλη στάση στα πανέμορφα Γιάννενα για φαγητό και μικρότερη στην Αμφιλοχία για καφέ.

Κόστος συμμετοχής €135, περιλαμβάνει μετάβαση και τοπικές μετακινήσεις με το comboBus, διόδια, διαμονή και έξοδα οδηγού. Περιλαμβάνει και αναμνηστικό t-shirt σχεδιασμένο από τον ίδιο γνωστό designer!
Οι θέσεις είναι μετρημένες όπως και τα κρεβάτια***. Οδηγίες κράτησης θέσης με προσωπικό μήνυμα, first come first served.

* το υψόμετρο μεγάλο και βαστάει χιόνια μέχρι το Μάη ίσως και Ιούνη
** φέρτε ολόσωμο μαγιό, τα νερά είναι παγωμένα
*** και λόγω Πάσχα δύσκολο να γίνουν περισσότερα