contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Night Hike 25.08.2012: Φλαμπούρι Πάρνηθα


Νυχτερινή Πεζοπορία – Ξεσκούριασμα*
Οι διακοπές τελείωσαν, … 4ος χρόνος Combo και τα Σαββατοκύριακα αρχίζουν πάλι να γεμίζουν, ξεσκονίζουμε τη ραστώνη του Αυγούστου με μία ήσυχη απογευματινή πεζοπορική ανάβαση στην αγαπημένη μας Πάρνηθα
Το ρέμα –στεγνό- της Χούνης θα οδηγήσει μία ομάδα στο καταφύγιο Φλαμπούρι, προς το οποίο μια δεύτερη ομάδα θα περπατήσει από το Μοντ Παρνες. Πολλές λεπτομέρειες λίγο πιο κάτω..
Στη νυχτερινή επιστροφή το φεγγάρι (3/4) θα σιγοντάρει το φως των φακών μας. Λύκους το βουνό πλέον δεν έχει, τους εξαφανίσαμε όλους. Πονηρές αλεπούδες και πανέμορφα ελάφια εξακολουθεί να έχει, θα φροντίσουμε να μην τα ενοχλήσουμε πολύ.

Το καταφύγιο Φλαμπούρι, στα 1158 μέτρα και μέσα στα έλατα, είναι κλειστό τον Αύγουστο. Θα ανοίξει μόνο το δικό μας Σάββατο 25/8 και μόνο για το Combo. Θα μας περιμένουν σουβλάκια μπύρες, σαλάτες και μουσικές που θα παίξουν στα dexx γνωστοί ComboDJs (!)
Ως ανταμοιβή στην προσπάθεια των ανθρώπων που θα ανοίξουν και θα επανδρώσουν το καταφύγιο για εμάς έχουμε υπολογίσει ένα ελάχιστο κόστος συμμετοχής/κατανάλωσης €7, που θα περιλαμβάνει και 4 σουβλάκια και μία μπύρα.
Για αυτούς που θέλουν περισσότερα: €1,20 το σουβλάκι και €1,50 η μπύρα

Το καταφύγιο Φλαμπούρι είναι προσβάσιμο και με ΙΧ (για όσους νιώθουν τις διακοπές ακόμα έντονα στα πόδια τους). Οι ομάδες των πεζοπόρων θα φτάσουν εκεί κατά τις 9μμ.


BRIEFING για την ανάβαση:
Ομάδα 1
6μμ: Parking Τελεφερίκ Πάρνηθας: Συνάντηση και άμεση αναχώρηση
Ανάβαση στο καταφύγιο Φλαμπούρι από το μονοπάτι της Χούνης
Διάρκεια Πορείας 2,5-3 ώρες
Υψομετρική Διαφορά 680μ
Βαθμός Δυσκολίας 2

Ομάδα 2
6μμ: Parking Τελεφερίκ Πάρνηθας: Συνάντηση και άμεση επιβίβαση στο τελεφερίκ. Ανάβαση στο Μοντ Παρνές και πεζοπορία προς το καταφύγιο Φλαμπούρι
Διάρκεια Πορείας 1,5-2 ώρες
Υψομετρική Διαφορά 100μ
Βαθμός Δυσκολίας 1

BRIEFING για την επιστροφή:
Αναχωρούμε περίπου στις 11:30μμ. Θα επιστρέψουμε σε δύο ομάδες, όπως ανεβήκαμε. Ο κάθε ένας επιλέγει την ομάδα που επιθυμεί.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ βασικός, πεζοπορίας. Άνετα ρούχα και οπωσδήποτε αντιανεμικό, ίσως και κάτι μακρυμάνικο από μέσα, θα εξαρτηθεί και από τον καιρό.
Η επιστροφή θα είναι νυχτερινή…ο φακός απαραίτητος, αν και το φεγγάρι θα έχει αρχίσει να γεμίζει (3/4)

*και προετοιμασία για ΟΛΥΜΠΟ