contact us

T +30 6984656300, +30 6940545073, E comboride@gmail.com,FB www.facebook.com/groups/comboride/, WEB www.comboride.com

about this blog

Εδώ θα βρείτε μία αναφορά στην ιστορία του Combo Ride Bicycle Adventures, τις δράσεις και τις εκδρομές πλαισιωμένες με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό. Για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες ανατρέξτε στο www.comboride.com
Here you find the history of Combo through the past events and activities. For up to date information and all scheduled activities please revert to www.comboride.com

Combo Ride 10.07.2011: Εθνικός Δρυμός Οίτης

Κυριακή, 10 Ιουλίου · 7:30 π.μ. - 11:00 μ.μ.
Ορος Οίτη: Παύλιανη, Πυρά, Μαυρολιθάρι (mtb)  

 Οίτη, η γνωστή άγνωστη της Στερεάς Ελλάδας, κάπου αριστερά (δυτικά το λένε, αγεωγράφητη) από τη Λαμία, λίγο πέρα (βόρεια) απ' τον Παρνασσό.
Παύλιανη, το γνωστότερο χωριό της περιοχής, όμως έχει και άλλα ομορφότερα.
Η κορυφή της Οίτης είναι ο Πύργος και κάτω απ' τον Πύργο είναι οι Λιβαδιές, που αν πας δε θα ξεχάσεις. Λίγο παραπέρα οι Καταβόθρες και πιο κάτω η Πυρά, εκεί στην Πυρά αυτοπυρπολήθηκε ο Ηρακλής για να γλυτώσει από τους φρικτούς πόνους... όχι, δεν ήταν πόνοι κοπιαστικής ποδηλατικής ανάβασης, άλλοι πόνοι ήταν, όσοι ανέβουν θα το μάθουν, θα σας διηγηθώ την ιστορία...

Κυριακή 10 Ιουλίου
Ωρα 07:30 φορτώνουμε ποδήλατα για άμεση αναχώρηση
Οι 3,5 ώρες στο comboπούλμαν μας φτάνουν στον οικισμό της Πυράς
Ξεκινάμε αμέσως για 36 όμορφα χωμάτινα χιλιόμετρα σε ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας.
Ζέσταμα κάνουμε στα 4 πρώτα ανηφορικά χιλιόμετρα (ΒΔ4/5) με μέση κλίση 10% αλλά αυτό είναι. Φλαταδούρα ακολουθεί , με ποδηλασία μέσα στα έλατα και τα νεροφαγώματα του χειμώνα με θέα στα θρυλικά Βαρδούσια και την πέτρινη Γκιώνα. Το μέσο της διαδρομής θα μας δυσκολέψει λίγο (ΒΔ3/5) για 6 περίπου χιλιομετράκια, τα οποία όμως είναι από το ομορφότερα, με ρυάκια λιμνούλες λασπούλες δε λέω άλλα. Δεν της φαίνεται αλλά κρατάει πολλά χιόνια εκεί πάνω. Ολη η υπόλοιπη διαδρομή δεν έχει κάτι φοβερό από άποψη δυσκολίας δίχως όμως ποτέ να ξεχνάμε οτι το τεραίν θα είναι πάντα χωμάτινο.
Κατηφορική η επιστροφή με κατάληξη την Παύλιανη και το φυσικό πάρκο στις πηγές του Ασωπού που ίσως μπορέσουμε να του χαρίσουμε λίγο απ' τον ιδρώτα και τη λάσπη μας. Θα μας μείνει χρόνος για βόλτα στο πάρκο αυτό με τα αυτοσχέδια παιχνίδια (εναέρια διάσχιση, σχεδία από βαρέλια, κ.α....)..... και για φαγητό, κάτι άκουσα για τηγανιά, αμάν πάει η δίαιτα.
Επιστρέφουμε αργούτσικα.

Ποδήλατα mtb και Trekking.
overall Β.Δ. 3,5/5 λόγω χώματος κυρίως
υψομετρικά +1286, -1524

Θέσεις 50
Κόστος Συμμετοχής €35
Πρέπει να μαζευτούμε τουλάχιστον 35 για να γίνει η εκδρομή διαφορετικά επιστροφή χρημάτων.
Το comboJeep έχει ήδη δηλώσει yes.
Λήξη προθεσμίας οριστικοποίησης Πέμπτη 07/07
Οδηγίες δέσμευσης θέσης θα ακολουθήσουν με προσωπικό μήνυμα, οπότε δηλώστε έγκαιρα... first come first served
 

Combo Ride 02-03.07.2011: Ανδρος "Ποδήλατο και Τέχνη"


Το Combo Ride Bicycle Adventures σε συνεργασία με την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ανδρου διοργανώνουν τον ποδηλατικό γύρο Ανδρου και επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή που την ημέρα εκείνη εγκαινιάζει την έκθεση "Χατζηκυριάκος-Γκίκας - Ενας συγχρονισμένος αιώνιος"
Τα πλοία φεύγουν από Ραφήνα και το ταξίδι διαρκεί δύο ώρες. Το λιμάνι της Ανδρου ονομάζεται Γαύριο, θα μείνουμε στο camping που είναι στο λιμάνι. 
Το Σάββατο είναι μία ελεύθερη μέρα για αυτοσχέδιες βόλτες και μπάνιο.
την Κυριακή συμμετέχουμε στον ποδηλατικό γύρο. θα ξεκινήσουμε πρωϊ (νωρίς) από το Γαύριο προς Μπατσί, Κόρθι (στάση ανασυγκρότησης ξεκούρασης και μπάνιου), με κατάληξη, μετά από 56 χιλιόμετρα, στη Χώρα Ανδρου. Θα συμβιβαστούμε για λίγο με το ritual του Δήμου σε αντάλλαγμα του -πλούσιου έμαθα- μπουφέ της ανταπόδοσης. Συγχρόνως θα έχουμε την ευκαιρία να επισκευτούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή που την ώρα εκείνη θα εγκαινιάζει την έκθεση του διαχρονικού Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα.
Καθ' όλη το μήκος της διαδρομής θα μας ακολουθεί αυτοκίνητο (ίσως πουλμανάκι) για ανάκτηση δυνάμεων κουρασμένων, κουβάλημα εξοπλισμού αλλά και ποδηλάτων.
Η επιστροφή στο λιμάνι θα γίνει με πούλμαν του Δήμου τα οποία θα φροντίσουν και τα ποδήλατά μας.
Το κόστος συμμετοχής είναι €50 και περιλαμβάνει εισιτήρια, διαμονή στο camping, βραδυνό φαγητό στο Γαύριο και όσα προαναφέσθηκαν για την Κυριακή.
Με επί πλέον €10 μπορεί καποιος να μείνει σε δωμάτιο με πρωϊνό.
Για όσους προτιμήσουν να πάνε από Παρασκευή η επιβάρυνση  διανυκτέρευσης θα είναι €10 για camping και €20 για δωμάτιο+πρωϊνό.
τα δρομολόγια που μπορούμε να επιλέξουμε:
Ραφήνα-Ανδρος Παρασκευή 19:20, Σάββατο 07:50
Ανδρος-Ραφήνα Κυριακή 21:45